VILLIYRTTIHAKKELUS

maidoton, vegaaninen, gluteeniton

Kuten aina, reseptini syntyvät intohimosta ravinnerikkauteen ja makuelämyksiin. Niin syntyi tämäkin. Ja tutusti taasen gluteenittomana ja maidottomana. Ja maidottomuutta suosimaan tuli ravintohiiva tuomaan juuston fiilistä tähän. Tätä pestoa kruunaa kasvimaittemme viheliäisen ihana rikkausruoho pihatähtimö eli vesiheinä! Kiitos luontoäiti.

1.- Sekoita keskenään:

  • Kreetalaista luomu oliiviöljyä kylmäpuristettuna

  • Suolaa oman maun mukaan

  • 2-3 rkl Saksanpähkinätahnan (tai muu pähkinätahna) mahdollisimman öljymäistä osaa - sekoittuu paremmin

  • 1-1,2dl Ravintohiivahiutaleita (oma makusuosikki ehdottomasti Foodin)

2. Mahdollisimman pieneksi hakkeloitua villiyrttiä ja yrttiä yhteensä n. 2 dl siten että:

  • 1/2 osaa pihatähtimöä

  • 1/2 osaa siankärsämön lehtiä ja/tai basilicaa

  • Nippu ruohosipulia

3. Lisää yrtit parissa osassa, jotta sekoittuu hyvin. Yrttihakkeluksessa voit hieman säätää makusi mukaan esim. basilicalla ja ruohosipulilla. Ja oliiviöljyä voit lisätä tarpeen mukaan, jotta koostumuksesta tulee mieluisaa käyttökohteeseesi.

4. Mikäli haluat hakkeluksesta kunnon tahnan, survauta se vielä sauvasekoittimella. Muista tarkistaa maku maistamalla.

5. Käytä hakkelusta koktailtäytteenä, leivän päällä tai vaikkapa salaatin lisukkeena. Ja maustajasi on täynnä ravinnerikkautta tiiviissä muodossa. Rikastaa moninkertaisesti juustojen ja salaatinlehtien mikroravintoainepitoisuudet.

Säilyy jääkaapissa 3-4 päivää, mikäli maltat olla syömättä sitä!

Edellinen
Edellinen

Unettava Smoothie Kahdelle

Seuraava
Seuraava

KAURASÄMPYLÄT