KAURASÄMPYLÄT

"mieliteosta puoli tuntia teehetkeen"

Nyt emme asu keittiössä, emmekä lähde kauppaan hakemaan keskinkertaisen makuista hyvien suolistobakteerien tuholaista. Vaan päin vastoin. Opettele tämä leipä ulkoa, ja sen jälkeen voit vääntää siitä joka kerta oman makuisen kulloisenkin mielitekosi mukaan.

1. Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen.

2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sen jälkeen vettä sen verran että taikinasta tulee löysää, mutta ei vetistä. Anna taikinan seistä hetken, noin 5 minuuttia.

  • 5 dl gluteenitonta kaurahiutaleina (itse laitoin 2dl blendattuna jauhoksi)

  • 1,5 tl leivinjauhetta

  • 1,5 rkl urtekramin karkeaa psylliumjauhetta

  • 3/4 tl prosessoimatonta suolaa

  • vettä

3. Tee lusikalla 9-12 sämpylää tai yksi pyöreä leipä tattarijauhoin jauhotetulle pellille. Ripottele halutessasi vettä päälle (saat rapean kuoren).

4. Paista uunissa n. 25 minuuttia tai kunnes kuori on kova, mutta edelleen vaalea.

HIFISTELYVERSIO

Kun perusrunko alkaa käydä ulkomuistista, ala soveltaa leivästä ravinnerikasta:

-> Lisää taikinaan yrttejä, esimerkiksi jokin seuraavista: Kumina tai Fenkoli, Oregano tai Timjami, Nokkonen tai maitohorsma

-> Korvaa osa nesteestä kasviksilla, oma lempparini on kurpitsasose tai yrttitee tai omenasose.

-> Lisää kuituja tai proteiinia. Korvaan joskus viidesosan jauhoista leseillä (tattari tai kaura) tai pellavarouheella tai auringonkukansiemenrouheella. Halutessani proteiineja leivästä, proteiinijauheella (Foodin).

LISUKKEET KRUUNAA LEIVÄN

Minun ykkössuosikki tämän leivän päälle on sauvasekoittimella tehty yrttipeston seuraavista aineksista: kuivattu nokkonen, kuivattu siankärsämön lehti tai basilica, oliiviöljy, suola, valkosipuli ja tilkka omanaviinietikkaa.

Lisäksi voit halutessasi tehdä maailman yksinkertaisimmat pihvit pannulla. Laita pannulle voita tai kookosöljyä, ripottele kunnolla suolaa ja muotoile jauhelihasta sopivat pihvit suolan päälle pannulle. Ripottele päälle vielä sipulirenkaita ja lisää suolaa. Paista molemmat puolet. Älä käristä. Käytä rasvoineen päivineen sämpylän päälle/väliin kera peston!

Edellinen
Edellinen

VILLIYRTTIHAKKELUS

Seuraava
Seuraava

LUULIEMI ála NewDayFood