PASHA
sokeriton, maidoton, munaton, pähkinätön
“Terveellinen jälkiruoka täynnä kevään valoa”
Tämä pasha taittuu helposti myös minun kaltaisen yksinkertaisen pikakokin käsissä. Joka lähtee valmistautumaan jokaiseen juhlahetkeen hieman myöhässä.
Raaka-aineista ei tingitä kuitenkaan, sillä juhla olkoon juhlaa myös keholle. Mikä on täydellisempää kuin elinvoimainen seura elinvoimaisen ruuan äärellä. Täynnä kevään valoa, iloa ja juhlaa. Uudestisyntymisen vaihetta.
Nopean tekemisen lisäksi tähän pashaan sisältyy: munaton, sokeriton (hunajalla makeutettu) ja halutessa maidoton
AINESOSAT
200-250g Soijajogurtti sokerittomana (esim Soya proteiini) tai Saloniemen Juustola vuohenjogurttia tai luomu turkkilainen jogurtti
1 dl kookoskermaa kovetettuna jääkaapissa
noin 1 dl kuutioituja tuoreita taateleita
2-3 rkl hunajaa sulana
3 rkl kookosrasvaa sulana
vähintään puolikkaan luomusitruunan kuori raastettuna
2 rkl sitruunanmehua
0,5 dl murskattuja auringonkukansiemeniä (tai muita luomulaatuisia siemeniä)
Halutessa kuutioituja persikanpaloja 1/2 dl (ei kuivattuja)
TEE NÄIN
Sekoita kaikki ainekset keskenään. Laita suodatinpaperi kahvinkeittimen suppiloon ja kumoa pashaseos suppiloon. Laita suppilo lautaselle, mielellään toinen lautanen päälle painoksi ja anna olla n. 8-12 h jääkaapissa.
Sun pasha on valmis! Juhlallista herkkuhetkeä odotellessa.