HUNAJAHILLO

“Hilloa hunajaan tehtynä”

Hilloon saadaan ihanasti luonnonmakeaa talletetuksi. Ja hilloja voidaan käyttää sitten pitkin talvea “tuoreena makeana” moneen: sellaisenaan, jogurttiin, mysliin, herkkuhetkiin, lihaan kuten lampaan kanssa, teeleivälle, jälkkäriin, välipalana mukana reissussa…! Mielikuvitus siis rajana.

Tässä reseptissä olemme hukanneet sen hillojen epäterveellisyyden pois laskuista: ei teollista sokeria, ei lisäaineita. Tilalla voimakas antioksidanttinen ja mikrobiomiamme tukeva antibakteerinen tuote. Voiko paljon parempaa olla!

AINESOSIEN SUHTEET:

Marjaa / Hedelmää - 1 kg

Hunajaa kotimaisena - 4 dl

Mausta halutessa - Vain mielikuvitus rajana

TEE NÄIN:

Käytä kiehautuksessa pääraaka-aineesi ja ota sitten pois levyltä. Lisää mausteet tässä tai samaan aikaan kuin hunaja. Anna hetki jäähtyä ja laita lämpimään hunaja ja jos aiot blendata hillosi, tee se nyt. Purkita heti tämän jälkeen jotta saat hillot lämpimänä purkkiin.

Purkit on hyvä valmistella etukäteen. Toiset tiskaavat juuri ennen, minä kun en saippualla pelaamisesta niin välitä, laitan varastosta puhtaat purkit hetkeksi noin 80-100 asteiseen uuniin ja otan ne pois juuri ennen purkittamista.

Hillo tekeytyy noin 2-4 viikkoa. Kellarissa tai jääkaapissa. Ja säilyy aina seuraavaan satokauteen.

ESIMERKKIRESEPTINI:

1 kg luumuja -> keitin kivet irti, jäähdytin, otin kivet käsin pois massasta, kiehautin vielä kerran

4 dl hunajaa -> Appelsiiniöljyllä maustetun hunajan laitoin aivan viimeisenä ennen purkitusta.

Mausteina: Eteeristä appelsiiniöljyä (1 tl hunajaan sekoitettuna), kuivattua Pihlajan kukkaa (pari kourallista) ja Aitoa vaniljaa (4-6 tl). -> Lisäsin vaniljan ja pihlajan kukan heti levyltä otettuani jotta hautuvat.

= Maku on vähintään mielenkiintoisen huumaava. Ja herättää kysymyksen, miksi emme aina maustelisi hillojamme!

Seuraava
Seuraava

Sellerijuoma